Het Urker Mannenkoor Hallelujah

Het Urker Mannenkoor Hallelujah.
werd opgericht in 1910 en is de oudste zangvereninging van het voormalige eiland Urk. De eerste leden, voor het merendeel eenvoudige vissers, kwamen 's zondagsmiddags bij elkaar voor het zingen van psalmen en liederen uit de vroeg negentiende-eeuwse bundel van Johannes Hazeu.Zingen Door de inpoldering van de Zuiderzee kwam Urk in 1939 aan het vasteland te liggen. Het isolement van de eilanders werd pas echt verbroken, toen een kleine tien jaar later de eerste weg naar ‘de wal’ voor het verkeer werd opengesteld. “Hallelujah” ging concerten buiten Urk geven. Ook breidde het repertoire zich uit. De directie kwam in professionele handen.Vanaf de jaren zestig kreeg het Urker Mannenkoor grote bekendheid met zijn vertolking van het christelijke lied.

Het Urker Mannenkoor “Hallelujah” is ook vandaag nog één van de bekendste koren van Nederland. De negentig leden, onder wie vele jongeren, repeteren op zaterdagavond, als de vissers thuis zijn. Het koor treedt ongeveer vijftien keer per jaar op. De zangers dragen dan de mooie klederdracht van het eiland. Bij de beoordeling van de vele aanvragen hanteert het bestuur strenge criteria. Concerten moeten passen bij het christelijke karakter van de vereniging. Op zondag treedt het koor niet op.

Het repertoire bestaat uit psalmen, christelijke liederen in diverse talen en klassieke koorwerken. Sinds 1960 maakte het koor dertig langspeelplaten, waarvan twee met goud werden bekroond, en vijftien CD’s. Inmiddels is het koor ook op vijf DVD’s te beluisteren én te zien.

Het koor heeft een aantal beroemde dirigenten gekend, onder wie Frits Bode (1948-1967) en Willem Hendrik Zwart, die later werd opgevolgd door zijn zoon Jan Quintus Zwart (1984-2003). Huidige dirigent is de bekende musicus Bert Moll. Eerste begeleider is al sinds 1977 Harry Hamer.Het Urker Mannenkoor "Hallelujah"
Postbus 52
8320 AB Urk
0527 68 19 10
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Site: http://www.urkermannenkoor.nl

Programma 2023

Wordt vervolgd. Nadere informatie volgt later.
Nadere informatie volgt later.
Nadere informatie volgt later.
De zangmiddagen vinden vanaf 13 juli t/m 31 augustus op werkdagen plaats in het Kerkje aan de Zee te...
NIEUWS

© 2023 Zingen in de Zomer.

Designed by: www.urk.nu