Gedenksteen in het doophek

 Na de restauratie van het Kerkje werd deze gedenksteen met namen  geplaatst.
Liggen die mensen in de kerk begraven?
Nee?  Na de restauratie werd deze geplaatst. Met veel namen erop. Liggen die mensen in  de kerk begraven? Nee?

Er werd in de kerk begraven. Ook in het knusse kerkje. Maar toen dit, door de overheid,  verboden werd, werden de mensen herbegraven op het aangelegde kerkhof rondom het kerkje.Een zwart  gietijzeren hek met daarop een doodskop met beenderen en de woorden : Laatste rustplaats geeft toegang tot deze plaats. Het kerkhof ligt wat hoger dan de omgeving. Als gevolg van het vele begraven..De zerken liggen dicht op elkaar. Een plek van devotie. Hier ligt het voorgeslacht.

In het kerkje konden ze geen plaats vinden. Maar de steen die er ligt in het kerkje  geeft de eigenaars van de graven aan. Sommigen,  met misschien grote families,  hadden meerdere grafruimtes gekocht. Daarom soms twee dezelfde namen.Het kerkhof is als een monument in de provincie Flevoland aangemerkt.De dood gaat nog steeds rond. Begraven, op het kerkhof wordt er nog steeds. Indien er ruimte gereserveerd is. In het Kerkje kan het niet meer. Maar er waren graven gekocht en betaald.

Ik heb je bij je naam geroepen. Een tekst die veel bij het dopen van een kind genoemd wordt.Op de gedenkstenen  van het kerkhof staan namen, als herinnering dat ze niet vergeten worden.. In het  DOOP hek van het kerkje die steen. Misschien. daarom in het doophek.
Memento Morie: Gedenk te sterven.   

Programma 2023

Het Zingen in de Zomer seizoen 2023 loopt van 12 juli t/m 30 augustus.
Wordt vervolgd. Nadere informatie volgt later.
Nadere informatie volgt later.
Nadere informatie volgt later.
NIEUWS

© 2023 Zingen in de Zomer.

Designed by: www.urk.nu