Pia Schütz

Pia Schütz uit Woerdense Verlaat groeide op in een muzikaal gezin. Met haar vader als organist, haar opa en oom als zanger en dirigent was haar keuze voor een toekomst in de muziek niet moeilijk.


Als 7-jarige zong zij haar eerste solo in het kinderkoor van haar oom. Zij studeerde zang bij Jo Bollekamp in Rotterdam en haar presentatieconcert op 16-jarige leeftijd was in De Doelen in Rotterdam.

Sindsdien is zij een graag geziene gast bij concerten, kerkdiensten en zangavonden.Pia beheerst een breed repertoire, naast geestelijke lieden, de sopraanaria's uit de bekende oratoria,  passionen en opera's maakt ze ook uitstapjes naar gospel en lichte muziek.

Eerder maakte zij tournees door Engeland, Duitsland en voormalig Joegoslavië en Tsjechië, waar haar aankondiging en vertolking van de Biblische Lieder van Dvorak in het Tsjechies haar een minutenlang applaus opleverde. 

In 2002 reisde zij met het Groot Nederlands Mannenkoor naar Canada voor een 5 tal succesvolle concerten in de omgeving van Toronto. Juni 2005 maakte zij met dit gezelschap wederom een tour door Canada – regio Edmonton. 

Naast haar solistische bezigheden is zij vaste dirigent van een drietal koren in Nieuwerbrug, Zegveld en Noorden en leidt het vocaal-ensemble “Bracha” die op projectmatige basis optredens verzorgd. Zij is vocal-coach van een aantal zanggroepen, leidt jong talent op, schrijft arrangementen en bewerkt engelse teksten in het Nederlands voor haar koren. Haar veelzijdigheid bewijst zij door niet alleen de muzikale leiding van een musical “Jozef” van Andrew Lloyd Webber op zich te nemen, maar deze ook geheel te qua toneel en dans te regisseren en deze met enthousiaste amateurs 7 x voor een uitverkocht huis uit te voeren in Nieuwkoop en Noorden.  Zij schreef in 2004 voor een school/kindermusical zowel de tekst als de muziek.

Voor 2008 staat o.a. nog haar medewerking aan een aantal concerten in Engeland op het programma, samen met Martin Zonneberg. 

 

Programma 2023

Het Zingen in de Zomer seizoen 2023 loopt van 12 juli t/m 30 augustus.
Wordt vervolgd. Nadere informatie volgt later.
Nadere informatie volgt later.
Nadere informatie volgt later.
NIEUWS

© 2023 Zingen in de Zomer.

Designed by: www.urk.nu