Marco Hoorn

Toen ik op Soli Deo Gloria kwam veranderde mijn leven
Hij komt uit een bekende zangersfamilie van Urk, zingt bij Soli Deo Gloria, drumt bij Valerius, verzorgt het slagwerk bij de Emma Brassband uit Sneek, hij dirigeert Kinderkoor de Regenboog van De Ark en sinds dit jaar ook dirigent van gospelkoor "By His Grace" (Door Zijn  Genade).
Musiceren doet hij niet zonder doel. ,,God is mijn doel, ook in de muziek. Dat is voor mij een vanzelfsprekende zaak.”.  Daarom, even voor het voetlicht: Marco Hoorn, pas 19 jaar en enorm talentvol!
 


Marco, hoe ben je nu tot zingen gekomen. Je komt natuurlijk uit een muzikale familie, maar je zou je eerst toch toeleggen op het bespelen van instrumenten?
 
Ik zat nog maar net op Soli Deo Gloria toen we een concert hadden in Zwijndrecht. Lucas Kramer zou solo zingen, maar hij kreeg het plots erg in zijn keel en kon daarom geen solo doen. Dirigent Jaap Kramer zei toen, net voor het concert, dat ik die solo maar moest doen. Ik was net zestien en stond daar met bibberende benen. Dat solo zingen ging me zo goed af dat Jaap me bedankte met een welgemeend “knikkien”. Vanaf dat moment ging het vanzelf en kreeg ik er echt veel plezier in. Mijn liefde voor muziek werd alleen maar groter en wilde ik ook graag verder in de muziekwereld.
 

Wat is dan je hoogtepunt tot nu toe?
Ja, hoe zal ik dat zeggen. Ik denk dat mijn hoogtepunt al mijn ervaringen zijn tot nu toe. Ik krijg de kansen als slagwerker, zanger en nu als dirigent niet zomaar. Daar heb je mensen voor nodig die om je heen staan. Heel belangrijk daarin is mijn grote voorbeeld en beste ‘“moat’  (kameraad) Jaap Kramer. Die regelt veel voor me. Hij belt me vaak voor concerten, Cd-opnames en dat is echt fantastisch om te doen. 

Wat zijn je verdere ambities?
Ambities heb ik niet zo zeer… Ik geniet van muziek en ook van de twee koren die ik nu dirigeer: het Hervormd kinderkoor de Regenboog en het pas opgerichte gospelkoor By His Grace. Dat ik bijna geen ervaring heb als dirigent maakt ze niet zoveel uit. Ze zien dat ik mijn best doe en dat waarderen ze! 

Wat vind je van Zingen in de Zomer?
 
Zingen in de Zomer is een mooi alternatief voor mensen die graag van zingen houden en zo hun vakantie kunnen doorbrengen. Het is niet alleen een mooie attractie, maar ook een geweldig visitekaartje voor Urk met hun koren. Zingen vind ik heel belangrijk en daarom hoop ik dus dat het nog heel wat jaren blijft!

Programma 2023

Wordt vervolgd. Nadere informatie volgt later.
Nadere informatie volgt later.
Nadere informatie volgt later.
De zangmiddagen vinden vanaf 13 juli t/m 31 augustus op werkdagen plaats in het Kerkje aan de Zee te...
NIEUWS

© 2023 Zingen in de Zomer.

Designed by: www.urk.nu