Interview met Egbert Scheffer

Ik voel me thuis hier!

Sinds 2006 is Egbert Scheffer uit Harlingen de dirigent van Valerius en omdat de brassband dit seizoen de zomer opent, redenen genoeg om hem en de brassband nader voor te stellen.

 In contact gekomen met Urk door…?
Urk kende ik al heel lang, uiteraard van de botters, visserij, maar ook van de geweldige mannenkoorzang. Via   Hendricus Schrijver, die bij één van mijn brassbands speelde, kwam ik in aanraking met Valerius, maar ook met  Soli Deo Gloria en zo leerde ik tal van muzikanten kennen van Valerius. Ik bezocht hun donateurconcert en ik was enorm geraakt door hun klankidioom, wat me wel deed denken aan de Engelse klankkleur. Erg mooi dus!  

Boodschap van Valerius?
Wat je bij veel bands niet tegenkomt, maar bij Valerius dus wel, is het inlevingsvermogen van de muziek die we  spelen. En dan met name de muziek met een “boodschap”. Hoewel we geen enkel genre uit de weg gaan hoor. Wat  me ook altijd opvalt, is de enorme gastvrijheid en de vriendelijkheid in het algemeen, dat zijn toch wel de exponenten van Urk. Natuurlijk moet je jezelf eerst geven, daar begint het mee, maar daar heb ik geen moeite  mee.Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik me erg thuis voel hier, niet alleen op muziekgebied, maar ik heb er ook een  aantal fantastische vrienden bij gekregen en dat is iets wat je leven verrijkt!  


Sfeer binen Valerius?
Sfeer hebben we onderling wel. We waren vorig jaar met de brassband op Terschelling voor een weekend. Toen ik  even lag te slapen op de bank hebben ze een foto van me gemaakt. Wat hebben ze gelachen om mijn gezichtsuitdrukking na de tijd toen we samen de foto’s zaten te bekijken! Hadden ze me, terwijl ik toen sliep,  omringd met allerlei lege drankflessen, terwijl je weet dat we bij het Leger des Heils geen sterke drank drinken… En toen mijn gezichtsuitdrukking natuurlijk. Na afloop moesten we heel hard lachen en op zo’n manier kunnen we  met elkaar om gaan op Urk! 

Eigen boodschap ?
Zoals de meeste mensen inmiddels wel weten, kom ik uit het Leger des Heils en ben daar in deze kerk actief op velerlei gebied. Steeds weer bemerk ik dat je door muziek een geweldige getuigenis kunt geven van je geloof en dat is wat me aan het hart ligt. Natuurlijk is er allerlei prachtige muziek om naar te luisteren en te spelen en dat  doen we graag, maar waar het echt altijd op aankomt is: door middel van je talenten (in dit geval de muzikale  talenten) de grootheid en de liefde van God kunnen laten horen in wat je speelt en hoe je dat speelt. 

Tipje van de sluier: programma eerste avond ?
Het is voor Valerius een voorrecht om in deze eerste avond van Zingen in de Zomer te mogen meewerken en uiteraard hebben we er een mooi programma voor gemaakt. We spelen een paar prachtige solonummers en kunnen ons moeiteloos tot een mannenkoor of gemengd koor omvormen. Dat zal dan deze avond misschien ook wel gebeuren… Bovendien hebben we een aantal solisten in het muziekkorps die zowel vocaal als instrumentaal van zich zullen laten horen. Een hele verrassende invulling dus. Ook de geweldige samenzangen zullen niet  ontbreken en ik verwacht een grote opkomst, om dit met ons te komen delen. 

Getroffen door?
Toen ik voor het eerst in een ensemble mee mocht doen bij Zingen in de Zomer was ik meer dan verrast door de  geweldige sfeer die zo’n avond met zich meebrengt. Het geeft je echt een zegening om op deze manier je  aanhankelijkheid naar de Heer toe te belijden. Wat is er niet mooier dan wanneer kerkmuren wegvallen en je op  zo’n avond met elkaar God kunt loven! Reden temeer om dit te blijven doen en wat ons Valerius betreft: we staan  altijd klaar om, op wat voor manier dan ook, onze bijdrage te mogen geven.

Programma 2024

Zangmiddagen vinden plaats op werkdagen vanaf woensdag 10 juli tm woensdag 28 augustus 2024, van 14:00 uur tot 15:00 uur.
CHRISTELIJK SLIEDRECHTS MANNENKOOR ICHTHUS o.l.v. Martin Zonnenberg. Meditatie: Ds. A.C. Kelemen. Piano en orgel: Hendrik van Veen en Minne...
CHRISTELIJK MANNENKOOR EILAND URK o.l.v. Gerrit Schinkel. Meditatie: Ds. M. Krooneman. • Piano en orgel: Jaap Kramer en Hugo van...
URKER GEMENGD KOOR IMMANUËL o.l.v. Harm Hoeve. Meditatie: H.J. van der Wal. • Piano en orgel: Jorrit Woudt en...
HET URKER MANNENKOOR HALLELUJAH o.l.v. Bert Moll. Meditatie: Ds. Heikoop.• Piano en orgel: Jaap Kramer en Hendrik van Veen. Thema:...
CHRISTELIJK GEMENGD KOOR URK o.l.v. Thom Hesseling. Meditatie: Ds. G. Nederveen,• Piano en orgel: Jaap Kramer en Gerwin van...
MANNENKOOR URKER ZANGERS o.l.v. Jacob Schenk. Meditatie: Ds. W.J. Menkveld. Orgel: Martin Zonnenberg Vleugel: André van VlietFluit: Marjolein de...
URKER VISSERSKOOR CRESCENDO o.l.v. Louwe Kramer. Meditatie: Ds. C. Budding. • Piano en orgel: Hendrik van Veen en Minne Veldman.
CHRISTELIJK MANNENKOOR SOLI DEO GLORIA o.l.v. Jaap Kramer. Meditatie: Ds K.J. van der Sloot. • Piano en orgel: Hendrik...
NIEUWS

© 2024 Zingen in de Zomer.

Designed by: www.urk.nu