Inloopconcert met Jorrit Woudt

Derde inloopconcert door Jorrit Woudt, woensdagmiddag 24 juli 2013

Woensdagmiddag 24 juli a.s. vindt om 16.00 uur het derde inloopconcert plaats op het gerestaureerde Meere-orgel in de Urker Bethelkerk. Organist is Jorrit Woudt. Dit is het derde van in totaal acht inloopconcerten die in de komende weken plaatsvinden op de woensdagmiddag om 16.00 uur. De inloopconcerten worden georganiseerd door de (voormalige) restauratiecommissie Meere-orgel Urk in samenwerking met het Comité ‘Zingen in de Zomer’ Urk. Naast de inloopconcerten, zal het Meereorgel weer dienst doen bij de zangavonden van ‘Zingen in de Zomer’, die worden georganiseerd op dezelfde woensdagen. 

Woensdag 24 juli a.s. zal de Enschedese organist Jorrit Woudt het gerestaureerde Meere-orgel van de Urker Bethelkerk bespelen. Jorrit begeleidt met regelmaat Urker koren zoals Chr. Mannenkoor 'Soli Deo Gloria' en Jong Gemengd koor 'Immanuel' en is organist van de vier Geref. Kerken (vrijgem.) in Enschede. Hij behaalde zijn orgeldiploma aan het conservatorium van Zwolle bij Harm Jansen en volgde verder improvisatielessen bij Sietze de Vries uit Zuidhorn en pianolessen bij Herman Riphagen uit Heerde.

Tijdens de orgelbespeling kunt u gaan luisteren naar een aantal orgelwerken uit diverse stijlperioden uit de muziekgeschiedenis. Zo speelt Jorrit een koraalbewerking van de 300 jaar geleden geboren componist Johann Ludwig Krebs, een van de bekendere leerlingen van Johann Sebastian Bach. Verder klinkt er een Prelude van de 150 jaar geleden geboren Franse componist Gabriel Pierné, leerling van de bekende organist César Franck uit Parijs. Uiteraard mogen psalmen en geestelijke liederen van eigen bodem niet ontbreken. Jorrit speelt een Marche Triomphale over Psalm 89 van Harm Hoeve, een trio over Psalm 150 van Sietze de Vries, een Partita (variaties) over 'Halleluja, lof zij het Lam' van Gijs van Schoonhoven en hij besluit het concert met een eigen improvisatie.

Programma 2023

Het Zingen in de Zomer seizoen 2023 loopt van 12 juli t/m 30 augustus.
Wordt vervolgd. Nadere informatie volgt later.
Nadere informatie volgt later.
Nadere informatie volgt later.
NIEUWS

© 2023 Zingen in de Zomer.

Designed by: www.urk.nu