Ds. Oberink

Ds. G. Oberink staat nog niet zo lang op Urk. Maar ook hij is een zangersvriend. Vorig jaar heeft hij voor het eerst het gesproken woord verzorgd. Dit jaar wordt wel heel bijzonder....
Active Image
Ds. Oberink mag het gesproken woord verzorgen, maar ook zal hij tijdens deze dienst optreden als zanger binnen het Urker Mannenkoor Hallelujah.
Op bijgaande foto kunt u alvast zien dat het Urker pak hem in ieder geval goed staat. Dit was voor ons reden om hem wat vragen te stellen.
 
Wat vindt u van Zingen in de Zomer?
Bij onze komst naar Urk in de zomer van 2005 werd Zingen in de Zomer één van de vele verrassende momenten met de Urker samenleving. Net als voor veel gasten werkt de massale samenzang, de kennismaking met de koren op de woensdagavond en de intieme sfeer van het Kerkje aan de Zee als een oase in alle drukte en jacht van het dagelijkse bezig zijn. Wat dat betreft kijken we ook nu alweer uit naar het gezongen en gesproken Woord deze zomerperiode.

Heeft u nog aanmerkingen of verbeteringen voor Zingen in de Zomer? 
Wat ons betreft moet Zingen in de Zomer blijven. Juist de afwisseling en het eigen karakter maakt het tot een bron van rust en inspiratie voor de gasten. Als medewerker in meditatie (dit jaar hopelijk ook in zang met Hallelujah) geeft het naast de 'inspanning' ook de vreugde van het samen iets laten zien van de gemeenschap in geloof en beleven in alle veelkleurigheid.

Wat vindt u van zo'n doordeweekse activiteit. Moet dit vaker of hoort geloven meer bij de zondag? 

Geloven is de kern van je bestaan. 'Zonder geloof vaart niemand wel'. Dat je juist door de week -en dan niet alleen in de open dagen en de woensdagavond- kunt laten zien. Wie de bron is van alle inspiratie, schoonheid en liefde, maakt het leven de moeite waard. Wat ons betreft kan het - in alle gezamenlijkheid - vaker.


Waarom bent u lid geworden van het Urker mannenkoor Hallelujah?  
Na onze komst zijn mijn vrouw en ik gaan zingen bij het Hervormd Kerkkoor. Het eerste jaar was dat in alle drukte van wennen en kennismaken echt wel genoeg. Natuurlijk maak je dan via de koorkranten en concertbezoek kennis met de andere koren. Het Urker mannenkoor nodigde me uit tot het schrijven van een meditatie in de koorkrant en één der leden nam me mee 'op sleeptouw'. De repetitie beviel me prima en vanaf najaar 2006 zing ik met vreugde mijn partij mee.

Wat is de boodschap die u de bezoekers van Zingen in de Zomer wilt meegeven? 
Tijden mogen veranderen, datzelfde geldt voor stijl en smaak. Eén ding mag echter niet veranderen: Wij zingen tot Gods eer en bemerken dan tot onze dankbare verwondering, dat -waar de Heilige Geest ons met Zijn adem vrijmaakt en ons bestaan opent voor God- wij ons van onze zorgen vrij zingen. Ik wens ons allen die bijzondere ervaring van harte toe.

Wat zijn voor u  liederen die u  persoonlijk raken en die u graag zingt? 
Gezang 178 : 7 -Ruwe stormen mogen woeden; Psalm 42 : 5 -Maar de Heer' zal uitkomst geven; Ev Liedbundel 413: Lichtstad met uw paarlen poorten...

Wilt u verder nog iets vertellen? 
Ik wens alle medewerkers en gasten een goed, zuiver gestemd en gezegend zomerseizoen toe.

Programma 2023

Wordt vervolgd. Nadere informatie volgt later.
Nadere informatie volgt later.
Nadere informatie volgt later.
De zangmiddagen vinden vanaf 13 juli t/m 31 augustus op werkdagen plaats in het Kerkje aan de Zee te...
NIEUWS

© 2023 Zingen in de Zomer.

Designed by: www.urk.nu