Ds. Kelemen

in gesprek met... Vader en moeder v/d Berg

“Wij kunnen ons geen betere schoonzoon wensen”

 

Ds. Kelemen... Het lijkt geen Nederlandse achternaam. Wie is deze, voor ons, onbekende dominee?
Navraag leert dat hij Urker schoonouders krijgt. Wie kan hem beter voorstellen dan Willem en Nellie vande Berg van de Roggebot.
Csongor Atilla Kelemen is een echte Hongaar van komaf. Zijn vader, ook dominee is een vriend van ds. Bijman die vele jaren op Urk stond als predikant. Maar Csongor is voor ons een halve Urker geworden. Spreekt Nederlands en zelfs Urkers. Hij is de vriend van onze dochter Alie, van de sing4Him. (Een jeugdgroep van de kerk, waar met veel jongen mensen gezongen en gesproken wordt). Ze hebben elkaar zes jaar terug leren kennen, toen URK GOES naar Roemenië ging en Csongor daar hun tolk was. Het was liefde op het eerste gezicht. Nu studeert hij theologie in Roemenië en ook in Nederland. Vandaar dat hij door Zingen in de Zomer is uitgenodigd.

Bijzonder is ook, dat hij een paar keer gids en tolk was voor het koor Immanuel toen zij concertreizen maakten naar Roemenië.Wij als vader en moeder van Alie kunnen ons geen betere schoonzoon wensen. Een korte kennismaking, die uitgebreid gaat worden met iets dat we samen delen en geen landsgrenzen kent:
De liefde van - en voor God en voor elkaar.

Programma 2023

Het Zingen in de Zomer seizoen 2023 loopt van 12 juli t/m 30 augustus.
Wordt vervolgd. Nadere informatie volgt later.
Nadere informatie volgt later.
Nadere informatie volgt later.
NIEUWS

© 2023 Zingen in de Zomer.

Designed by: www.urk.nu