Licht in de duisternis

LICHT IN DE DUISTERNIS ....

's Morgens het bed niet meer uit kunnen komen, je steeds later echt wakker voelen, erg prikkelbaar zijn, je slecht kunnen concentreren, de hele dag je erg vermoeid blijven voelen, je lusteloos en somber voelen, niet meer kunnen genieten en veel minder behoefte hebben aan sociale contacten of je zelfs helemaal willen afsluiten van de buitenwereld. 

Mensen die lijden aan een z.g. winterdepressie zullen deze symptomen goed kunnen herkennen....

In het voorjaar en de zomer je wel goed voelen, maar als de dagen weer korter worden krijg je er weer last van. Je bent niet meer in balans. Het is een patroon dat elk jaar weer terugkomt en je hebt het gevoel dat het gewoon bij je hoort. Maar vaak is er een eenvoudige oplossing die echt een wereld van verschil kan uitmaken: lichttherapie. Gewoon een half uurtje per dag bij  een erg felle lamp gaan zitten. In de meeste gevallen moet het heel goed helpen. 

Ik heb sinds enige tijd een nieuw mobieltje en wilde daar vorige week ook weer een bijbel app op installeren. Het bijbel leesplan liet automatisch Johannes 1 zien. "Het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet in haar macht gekregen." Diezelfde tekst hoorde ik vanmorgen ook bij ons in de kerk, terwijl voor in de kerk de eerste Advents kaars brandde. Ook vanavond werd daarnaar verwezen in de preek.

Het is geweldig dat een winterdepressie in veel gevallen kan worden verholpen door een lichttherapie. Maar als je geestelijk in het donker blijft leven, wat heeft dat dan voor werkelijke waarde?  Maar Jezus is het licht voor de wereld. Wie Hem volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft. 

{youtube}Ql5S4Q7hozY{/youtube}

Programma 2023

Het Zingen in de Zomer seizoen 2023 loopt van 12 juli t/m 30 augustus.
Wordt vervolgd. Nadere informatie volgt later.
Nadere informatie volgt later.
Nadere informatie volgt later.
NIEUWS

© 2023 Zingen in de Zomer.

Designed by: www.urk.nu