Artikelindex

De afgelopen jaren hebben we verschillende videoverslagen gemaakt van kerstconcerten, kerstzang- en  kerstnachtdiensten op Urk en in Tollebeek
U kunt deze nog steeds bekijken en beluisteren, (klik door).

 

U kunt een artikel selecteren uit de index rechts.

Natuurlijk kunt U ook één van de ZIngen in de WInter jaargangen bekijken, ook deze verwijzen naar Kerst:
 Video:Zingen in de Winter  avond 2010
Video: Zingen in de Winter middag 2010
Video: Zingen in de Winter 2009
Video: Zingen in de Winter 2008
Video's Zingen in de Winter 2007 

 

 


 

A Christmas Night 2009

 A Christmas Night, deel 1 (plm 1 uur)

Het eerste deel (voor de pauze) van de videoreportage van  "A Christmas Night"

In de pauze werd e.e.a verteld over Compassion, hiervan volgt nog een videoverslag. 
Ook werd er het volgende filmpje laten zien:


A Christmas Night, deel 2 (plm 1 uur)
Het tweede  deel (na de pauze) van de videoreportage van  "A Christmas Night, waarin ook de overdenking van ds. Middelkoop.


 

Kerstnachtdienst 2009 In De Ark

Meditatie ds. G. BosKerstnachtdienst in de Ark (30 min.)
Een video opname  van een half uur opgenomen tijdens de kerstnachtdienst in de Ark  m.m.v. Urker Mannenkoor Hallelujah o.l.v. Bert Moll. De volledige dienst is op audio te beluisteren.


Video opnames Kerst 2008

Zondagavond 7 December  waren we als videoteam aanwezig in Tollebeek bij een programma dat  overeenkomstig Engelse traditie, bestond uit een afwisseling van (samen)zang, met een repertoire van hoofdzakelijk liturgische muziek, en het maken van een ‘reis’ door de bijbel, verzorgd door het koor 'Vocal Expression’.

‘A FESTIVAL OF LESSONS AND CAROLS’

Deel 1 (24 min)Deel 2 (15 min)


Deel 3 (21 min)

Videoteam ZidZ: vaste camera: Tiny v.d. Berg. 2e camera/montage: Lub Ras

De uitvoering woensdagavond in Het Kerkje aan de Zee viel helaas samen met Zingen in de Winter, maar onze bezoekers kunnen daarom de komende dagen, zij het  via de video's,  toch meegenieten van deze bijzondere uitvoering.

In de te lezen Bijbelgedeelten wordt heen gewezen naar geboorte, lijden en sterven van Jezus, Zijn overwinning op de dood en uiteindelijke wederkomst tot stichting van Zijn koninkrijk hier op aarde. We maken een tocht door de heilsgeschiedenis, waarin we horen hoe de relatie tussen God en de mensen verstoord raakte. Hoe God door de jaren heen al kenbaar maakte dat er een speciaal kind geboren zou worden.

We gaan terug naar de gebeur-tenissen van 2000 jaar geleden. De geschiedenis van de geboorte van Jezus zoals die begint bij Maria, die een bijzondere bood-schap krijgt van een engel. De tocht naar Bethlehem, de zoektocht naar onderdak, de geboorte van Jezus en het bezoek van de herders en de wijzen. Ook horen we wat het uiteindelijke resultaat zal zijn van wat dat bijzondere Kind voor ons heeft gedaan.

 


 

Kerstconcert Zaterdagavond 20 december  
m.m.v. :
Kinderkoor De Blijde Stem
Jeugdkoor Let Us Worship
Mannenkoor Adoramus uit Hoogeveen 
Gemengd Koor Excelsior 

o.l.v. Minne Veldman 
Locatie:  de Rehobothkerk op Urk. 
Hendrik van Veen -orgel 
Rienk Bakker - piano.

 

Deel 1: (24 min.)


1) Adoramus & Excelsior: Ere zij God
2) Koor en samenzang: Komt allen tezamen
3) Adoramus: 
- Psalm 105
- Eeuwen geleden
- Bethlehem
- Stille nacht (solo: Geert Westerhof)


Deel 2: (20 min)

1) samenzang: Ik kniel aan Uwe kribbe neer
2) De Blijde Stem:
- Hé, zing je mee?
- Wij aanbidden Hem
- Heel gewoon -(solo: Willianne Brands)
- Heb je wel gehoord?
3) Let Us Worship & De Blijde Stem: Gloria in exelsis Deo
4) Samenzang: Hoor, de eng'len zingen d'eer

Deel 3 (16 min):

1) Excelsior:
- Jezus, Messias
- Zie dit Kind (solo: Jantina de Boer)
- O Kindeke klein
- Messiah! Bright Morning Star!

Deel 4: (19 min)

1) samenzang: 't Was nacht in Bethl'hems dreven
2) Let Us Worship: Christmas Carols
3) Gezamenlijke koren: Jezus, Messias
4) Koor- en samenzang: Ere zij God

Hier mist nog deel 5  met het gesproken woord.


ZidZ videoteam: 1e camera: Jan Pasterkamp. 2e camera/montage: Lub Ras


 

Kerstavond was Zingen in de Zomer aanwezig in s de Ark te Urk, waar een  Kerstnachtdienst werden gehouden met medewerking van  Gospelkoor Promise o.l.v. Menno Hakvoort.

De Ark, deel 1A

De Ark, deel 2A


De Ark, deel 3A  (incl. meditatie)

 Kerstavond was Zingen in de Zomer aanwezig in  de Bethelkerk , waar een Kerstnachtdiensten werden gehouden met medewerking van het  Gospelkoor By His Grace o.l.v. Marco Hoorn.

Impressie Kerstnachtdienst op UrkDe Bethelkerk, deel 1B


De Bethelkerk, deel 2B

 

De Bethelkerk, deel 3B  (incl. meditatie)


Videoteam ZidZ:
Camera Bethelkerk: Jan de Boer. 
Camera De Ark en montage : Lub Ras

 


Video opname Kerst 2007

 

 

Kerstnachtdienst  m.m.v. Chr. Urker Visserskoor Crescendo in de toen net in gebruik genomen nieuwe Hervormde kerk "De Ark".
Het >>eerste deel<< (14 min.) en het >>tweede deel<< (21 min.) van het videoverslag van de Kerstnachtdienst zijn gereed.
Verder nog een ongemonteerd deel: http://filedn.eu/l3RsUP2LbctFYIawNsmY3Qu/stream/2007-12-24%20Kerstzangdienst%20-edit1a.wmv
Ik kwam dit fragment tegen bij het bekijken van de opnames van kerstnacht 2007 in de Ark en wil het opdragen aan mijn vrouw en schoonfamilie. http://filedn.eu/l3RsUP2LbctFYIawNsmY3Qu/stream/sdg_ark_clip1.wmv
Een fragment waarop mijn schoonmoeder vanuit haar hart meezingt met Psalm 130. En deze psalm werd afgelopen zondagmorgen weer gezongen in de Ark. Een psalm die een bijzondere betekenis heeft gekregen bij het overlijden van haar man.  De afgelopen dagen lag ze zelf in een ziekenhuisbed in een uitputtingsslag met de laatste vijand: de dood. De dokters hebben haar niet meer kunnen helpen. Maar als je hebt mogen getuigen dat God je bij je naam heeft genoemd, dan mag je zeker weten dat je niet alleen met Christus mag leven, maar dan kun je ook met Hem sterven.  Dan kom je met Hem veilig aan de overkant van de doodsjordaan. Inmiddels - woensdagmorgen  30 december 2009 - is ze Thuisgehaald. (Lub Ras)

 

 


Audio opname Kerst 1977 (28 min)

Bij de vijfde opname van het GrootNieuwsRadio programma "Onderweg naar de grote toekomst"  ging Zingen in de Zomer ruim 30 jaar terug - naar de kerst van 1977 -  in de Bethelkerk op Urk.

 Deze uitzending met unieke opnames ,o.a. Jo Schrijver met The Holy City, is helaas niet via de ether uitgezonden, maar is nu  wel via deze site te beluisteren  


 

 

 
Zingen in de Zomer - www.zingenindezomer.nl/site/index.php/video-verslagen-andere-evenementen/ov-evenementen-2010/224-kerst-videos?showall=1 - - localhost(127.0.0.1) - 05-07-2022 02:09:46 Europe/Amsterdam) - Server: oranje.zingenindezomer.nl