Zaterdag 10 April was ZidZ te gast bij Lucas Kramer en mochten we achter de schermen meelopen tijdens de Nederland Zingt Dag
Zaterdag 15 mei werd door de EO  een tweede aflevering van enkele hoogtepunten van de Nederland Zingt Dag uitgezonden, met o.a. bijdragen van  "Soli Deo Gloria"
{rawcontent rc=76}
Clip: "Rots der eeuwen" met Soli Deo Gloria en Lucas Kramer
Klik door voor de  archief opnames van de uitzendingen van 15 mei en 24 april 2010 met  hoogtepunten  van Nederland Zingt.
Verder zullen er deze week weer elke dag afleveringen (van Nederland Zingt elke dag) via het digitale televisie kanaal  Spirit24 (of via internet:
www.spirit24.nlworden uitgezonden ( van maandag 17 mei  tot en met donderdag 20 april van 16:00 - 17:00  uur elke dag een aflevering van een uur ). Op vrijdag 21 mei  om 16 uur volgt er een compilatie van een uur.

2e Aflevering zaterdagmiddaguitzending Nederland Zingt Dag 2010

bron: http://www.eo.nl/nederlandzingt

1e Aflevering zaterdagmiddaguitzending Nederland Zingt Dag 2010
bron: http://www.eo.nl/nederlandzingt


Een indrukwekkend hoogtepunt van deze Nederland ZIngt Dag was ongetwijfeld de solo van Lucas Kramer met het lied "Gebed van een Vader", (geschreven door Martin Brand)  door Jaap Kramer begeleid op piano.


UTRECHT - Meer dan 11.000 bezoekers beleefden zaterdag de jaarlijkse Nederland Zingt-dag in de Jaarbeurs Utrecht onder het thema 'Omdat Hij leeft - Nederland Zingt na Pasen'.

 


Volgens de organisatie was er veel belangstelling voor het evenement. Weken geleden waren de toegangskaarten al uitverkocht. 'Ik denk dat veel mensen het als een enorme stimulans ervaren om met elkaar een groot christelijk feest te vieren. Als je nu hier op de dag om je heen kijkt zie je allemaal enthousiaste mensen die geweldig genieten van massale samenzang onder begeleiding van top-musici, luisteren naar bekende sprekers en elkaar ontmoeten,' zegt Rob Barzilay, een van de eindverantwoordelijken van de dag.

Dit jaar markeerde een bijzondere opening het begin van het evenement. In een donkere stille zaal zong Lucas Kramer solo het openingslied 'U heft mij op', waarna een kinderkoor uit de zaal hem verrassend bijviel en het geheel uitgroeide tot een prachtige massale samenzang. Ook 'Feest der herkenning', een mix van vertrouwde en nieuwe liederen met afwisselend solo en samenzang, werd enthousiast ontvangen.


Als sprekers traden ds. Arie van der Veer, EO-presentator Andries Knevel en ds. André Priem op. Zij spraken over de kracht van het Paasfeest en hoe hen dat in hun leven motiveert. Omroepblad Visie vierde op de dag het veertigjarig bestaan. Enkele abonnees van het eerste uur waren de hele dag als VIP-gast aanwezig.


Muzikale medewerking verleenden onder andere het koor Forever Worship en Brassband Waldsang. Ook kinderkoor De Bromvlieg uit Zwolle trad op en solisten Marcel & Lydia Zimmer, Miranda de Vlieger en Mariette Oelderik.

Uiteraard ook belangrijk om te vermelden voor de ZidZ bezoekers is het feit dat Soli Deo Gloria zaterdagmiddag ook meedeed als koor, waarbij dirigent Jaap Kramer ook achter de vleugel plaatsnam tijdens een nummer dat door Lucas Kramer werd gezongen. Marco den Toom was als organist aanwezig.

Nadat de televisie uitzendingen hebben plaatsgevonden hopen we op deze site ook meer beelden van m.n. het optreden van Lucas Kramer te kunnen laten zien.

 

Zingen in de Zomer - www.zingenindezomer.nl/site/index.php/video-s-van-derden/51-evangelische-omroep/373-nederland-zingt-dag-uitzending - - groen.zingenindezomer.nl(185.107.225.171) - 20-01-2022 18:30:08 Europe/Amsterdam) -