NZOZ 14-12-2008 Urk

Ds. Arie van der Veer heeft een gesprek met Sjoerd Bakker die op Urk een vervolg maakte op een zeer succesvolle kerstmusical. Vervolgens vindt er een ontmoeting plaats met Jo Hennink die de rol van Zacheüs speelde.
Ds. Arie van der Veer houdt de meditatie afgewisseld door koor- en samenzang.

Kijk en luister naar de geschiedenis van de musicals op Urk, uitgezonden tijdens  Nederland Zingt op Zondag op de EO TV.

Nederland Zingt op Zondag 14 december (plm 1 uur)
{moseasymedia media=http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/id/EO/serie/EO_25/EO_101146774/bb.20081214.asf?start=26:00}
bron: www.eo.nl (aflevering Nederland Zingt op Zondag 14 december 2008 -  09.00 uur, Wij laten deze opname hier zien  vanaf de 26e minuut van de uitzending)

Wonderbaarlijk. Zo luidt de titel van de musical die op Urk in oktober werd uitgevoerd. Een musical over de wonderen van Jezus. Wonderen van lichamelijke genezing, maar ook wonderen van bekering en geloof.

Eén van de scènes gaat over Zacheüs. De kleine tollenaar die van Jezus te horen kreeg dat Hij in zijn huis wilde zijn. Toen vond er ook een wonder plaats. Zacheüs werd bekeerd. Hij werd een volgeling van Jezus. Alles wat hij gestolen had, gaf hij aan de mensen terug.

Wie kon op Urk de rol van Zacheüs vervullen?

De regisseur Sjoerd Bakker kwam op het idee toen hij op een zondag in de kerk zat. Achter hem zat een man, klein van stuk, met een prachtige stem. Die moest het worden! En Jo, zo luidt zijn naam, deed het. Misschien omdat juist in de afgelopen tijd in zijn leven een medisch wonder was gebeurd. Doktoren hadden hem gezegd dat de tumor in zijn hoofd niet te opereren was. Toch was het gelukt. De rol van Zacheüs werd daarom vervuld door een man, die in zijn eigen leven ervaren had, dat God ook nu wonderen doet. In de musical Wonderbaarlijk speelden vele mensen. Maar deze acteur sprong er wel uit. Hij zong het met hart en ziel.

Zingen in de Zomer - www.zingenindezomer.nl/site/index.php/video-s-van-derden/51-evangelische-omroep/365-sjoerd-bakker-in-nederland-zingt-op-zondag - - groen.zingenindezomer.nl(185.107.225.171) - 05-12-2021 00:00:44 Europe/Amsterdam) -