Dit jaar werd de spits afgebeten door Evangelisatiekoor “Luctor et Emergo” uit Oldebroek. Dit gemengde koor met 20 mannen en 33 vrouwen(leeftijd 45 tot 80 jaar), die uitsluitend geestelijke Nederlandstalige liederen zingen, heeft bekendheid binnen en buiten Oldebroek.
  Image
 Er is een prima balans tussen mannen en vrouwen en dat heeft resultaat. Het koor staat onder leiding van de enthousiaste dirigente Bea Schreurs uit Wezep. Ze is tevens pianist en klankregisseur en heeft meerdere koren. Bea Schreurs weet de muzikale puntjes op de i te zetten en kan de partijen op een voortreffelijke manier (bege)leiden. De lachspieren komen regelmatig los. Naast haar kundigheid en inzet heeft ook het brengen van de boodschap hoge prioriteit. Ook is in organist/pianist Gerrit Koele uit Wezep een vaste begeleider gevonden. Naast zijn werk als docent schrijft hij koor- en orgelmuziek en is hij als organist verbonden aan meerdere kerken. De tekst van de liederen moet harmoniëren met de decibels, de uitstraling, het articuleren en zo meer.    

Het doel van het koor is om het Evangelie uit te dragen en God groot te maken in het lied. Daar staat en gaat het koor voor, met z’n allen. Ook wil men graag de naam van het koor recht doen. Het belooft dus een mooie avond te worden waarin we samen mogen zingen en getuigen met Evangelisatiekoor “Luctor et Emergo”.

Zingen in de Zomer - www.zingenindezomer.nl/site/index.php/over-koren/866-zingen-en-getuigen - - groen.zingenindezomer.nl(185.107.225.171) - 20-01-2022 18:16:16 Europe/Amsterdam) -