Het Gereformeerd Kerkkoor is opgericht 20 januari 1993 en is uitgegroeid tot een gemengd koor met 100 leden.
Image

Ondanks deze jonge status heeft het koor binnen de Urker gemeenschap al grote waardering ontvangen voor de manier waarop ze haar doelstelling uitdraagt, welke is, het verkondigen van Gods lof door het zingen van geestelijke liederen.

Ze doen dit allereerst door medewerking te verlenen aan kerk- en evangelisatie diensten. Ook door het uitbrengen van cd's wil het koor gestalte geven aan de opdracht om de blijde boodschap uit te dragen. Door het enthousiasme en de meelevendheid van de koorleden wordt de gemeente zeer sterk bij de uitvoeringen betrokken, waardoor er tijdens de diensten een grote onderlinge eensgezindheid en saamhorigheid wordt ervaren.

Het koor wil verder waar mogelijk het zendings- en evangelisatiewerk financieel steunen.

Het Gereformeerde Kerkkoor had sinds de oprichting tot aan april 2007 Henk Brouwer als dirigent. Vanaf die maand heeft het koor Jaap Kramer als dirigent. In Albert Metz heeft het Gereformeerd Kerkkoor Urk al meer dan 14 jaar haar vaste begeleider gevonden.

Secretariaat:
Gereformeerd Kerkkoor Urk
Postbus 87
8320 AB Urk
0527-684863
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Site:
gereformeerdkerkkoor.opurk.nl

Zingen in de Zomer - www.zingenindezomer.nl/site/index.php/over-koren/859-gereformeerd-kerkkoor-urk - - groen.zingenindezomer.nl(185.107.225.171) - 16-01-2021 07:03:44 Europe/Amsterdam) -