Wist U dat mijn eerste beroep dat van marconist is geweest? Ik heb dat bijna 3 jaar gedaan, radio-officier op de Nederlandse koopvaardij, oftwel marconist, vaak ook aangeduid door de overige bemanningsleden als "sparks". vandaar dat die naam ook wel vaak als nickname gebruik op internet. Ik heb er nog een mooi verhaal over, en ik heb er ook nog een leuke foto van.

(Hier zit ik in de radio hut van m.s. "Neder Eems", het was mijn eerste reis , op weg naar Indonesie als zelfstandig radio-officier, plm 1978...)

Als marconist ben je er voor de veiligheid en luister je op de noodfrequenties. Je verzorgt ook de berichtenwisseling en het radio verkeer met de wal. En je doet dat via morse tekens.
 Ik werkte toen bij Radio Holland en werd uitgezonden naar diverse schepen van verschillende rederijen, van een internationale zeesleper (De "Thames")  tot een inmense bulk carrier van 100.000 ton. Daarom spreekt een verhaal, dat ik ook ds. Oberink eens hoorde vertellen op een gemeente avond,  mij ook erg aan:
Zie hiervoor het bericht wat in onze nieuw toegevoegde Forum heb geplaatst.