Verslagen

Genieten van Urk, zang, (blaas)muziek, kunst en nog veel meer!

Zaterdag 26 november 2011 werd er op Urk weer een Zingen in de Winter Dag  georganiseerd. Dit evenement begon om 10.30 uur in het Kerkje aan de Zee en werd vervolgd met continue optredens op 7 verschillende locaties in de oude Urker dorpskom van koren en solisten en er waren diverse exposities georganiseerd, zodat men volop kon genieten van Urk, zang, kunst en nog veel meer. De afsluiting van deze culturele dag op Urk vormde het concert dat verzorgd werd in de Bethelkerk door de Chr. Brassband "Valerius" o.l.v. Egbert Scheffer en mannenkoor ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk.

Zingen in de Zomer 2011 UrkAnderhalf uur. Dat kost het om vanaf de Randstad naar Urk te rijden. Een hele onderneming voor een doordeweekse zomeravond in de Bethelkerk. Je zou dan toch denken dat je één van de weinigen bent die zo’n tocht aanvaardt. Wat is het echter een gewaarwording als de deuren van de consistorie opengaan en je in een bomvolle kerk schuchter je gereserveerde zangersplekje inneemt. 

Superlatieven te kort om de laatste zingen in de zomeravond te beschrijven. Ik heb van de eerste tot de laatste minuut genoten van al het gebodene. Urk is inderdaad gezegend met geweldige talenten. En al zijn er natuurlijk ook prima koren elders, ik vind het fantastisch wat Urk zelf te bieden heeft. Hier gaat de slogan zeker op "haal ergens anders niet, wat eigen plaats u biedt" 
Zo begint het verslag van onze speciale bezoeker uit Hoogeveen. (Lees verder) 

Een verslag van een bezoeker...  Willem Kramer schrijft over  de  avond op 15 augustus 2009 met Het Urker Mannenkoor Hallelujah.
Video clip: Redeemed (verrassende "toegift vooraf")
Klik door voor een verslag geschreven door  een enthousisaste bezoeker,  met foto's van andere enthousiaste bezoekers van afgelopen woensdagavond.

2009_07150024.jpgWoensdagavond was het de beurt aan het Chr. Urker Visserskoor "Crescendo", om op te treden tijdens de tweede Zingen in de Zomeravond.
Dat was te merken want voor de Bethelkerk had zich al heel vroeg een lange rij van mensen gevormd, die hiervoor speciaal naar Urk waren gekomen.
Gelukkig was het prachtig weer en veel mensen raakten tijdens het wachten geanimeerd met elkaar in gesprek.Ik voel er behoefte aan om Valerius te complimenteren met de invulling van de eerste "Zingen in de Zomer"van 2009. Het thema is dit jaar "Anders dan anders" Nou dat was deze avond al direct te merken.


foto: Willeke Tims
Gospel en Urker koren. Een combinatie die niet zo snel verwacht wordt. Vooral niet als één van de koren in de traditionele Urker klederdracht optreedt. Maar het kan wel. En niet alleen voor de Urker koren trouwens.

Door Frouk Alice Weijs – Kroek

Overvloed aan verrassingen tijdens slotavond  ZidZ 2008
Urk – Achteraf gezien had ik er tòch vroeger moeten zijn. Achteraf gezien was 19.00 uur gewoon te laat. Achteraf gezien had ik er ook rekening mee moeten houden dat het een latertje zou kunnen worden.

Kom maar op….Gereformeerd Kerkkoor, en laat je horen!’
Door Frouk Alice Weijs - Kroek


Prachtige zangavond in een volle Bethelkerk


Al om 6 uur in de avond vormde zich een rij, die om 7 uur uitgegroeid was tot een ware massa mensen. En iedereen wilde natuurlijk een goed plaatsje in de Bethelkerk. Sommigen kwamen die dag zelfs voor een derde keer in deze kerk. Immers, het Kerkje aan de Zee bleek s’middags al te klein te zijn en moest er uitgeweken worden naar de Bethelkerk.

Donderdag 24 juli 2008.
Het staat er statig op de bult, bijna de hoogste plek op Urk.

Het knusse Kerkje aan de Zee.
Gebouwd in 1786, door een goedgeefse stad Amsterdam.

Die verbinding kun je nog zien in het wapenschild net boven de hoofdingang:

De vierde zangavond van Zingen in de Zomer 2008 is er één geworden van gSample Imagerote klasse. Met een  tenor, een koor, een dirigent en twee muzikale begeleiders waar we ‘u’ tegen kunnen zeggen. Maar bovenal heeft Immanuël met glans gebracht waarvoor ze kwamen: ‘Ik zing, want ik kan niet zwijgen, Zijn liefde is het thema van mijn lied.’

Geen afbeelding
Kom en Zie- de toekomst wacht! dat was het thema van afgelopen woensdag 23 juli-08 van ZidZ in de Bethelkerk.
Medewerking werd verleend door het Chr. Gem. koor "Excelsior" o.l.v. Minne Veldman, de bekende organist Marco den Toom, Jorrit Woudt bespeelde de Vleugel en ds. Oberink  verzorgde het gesproken Woord. De leiding was in handen van Jan de Boer.
Zingen in de Zomer - www.zingenindezomer.nl/site/index.php/foto-s/110-verslagen - - groen.zingenindezomer.nl(185.107.225.171) - 03-12-2021 04:30:32 Europe/Amsterdam) -