Deze week  vindt er in de Visafslag te Urk voor de 43e keer het jaarlijkse  Hemelvaartsconcert plaats.  "Zang op Hemelvaartsdag"is een jaarlijks terugkerend koorconcert waaraan door de groot deel van de Urker koren wordt meegewerkt . Het aantal bezoekers lag de afgelopen jaren meestal rond de 3000, met een dieptepunt van 2200 vorig jaar en eerder een recordjaar met 4000 bezoekers.
Het repertoire bestaat voor het grootste deel uit psalmen, gezangen en geestelijke liederen. Ook de Chr. Brassband Valerius neemt aan dit evenement deel. De brassband verzorgt ook de begeleiding van een gedeelte van de samenzang, een ander deel van de samenzang tussen de verschillende kooroptredens wordt op het orgel begeleid.

Het programma voor dit jaar bestaat uit: Het Urker Mannenkoor Hallelujah, Christelijk Urker Visserskoor Crescendo, Mannenkoor Urker Zangers, Christelijk Jong Mannenkoor Soli Deo Gloria, Christelijk Gemengd Koor Excelsior, Jong Gemengd Koor Immanuel, Christelijke Brassband Valerius en Kinderkoor Klein maar dapper. Het concert begint om zeven uur ’s avonds. De zaal is om vier uur open en er is een voorprogramma.

Kaarten kunnen tot donderdagmiddag 2 uur nog worden gereserveerd via de speciale site http://www.zangophemelvaart.nl  . Vanaf 17 uur start de losse kaartverkoop.
Donateurs van de Reformatorische Omroep kunnen zaterdag vanaf 18 uur de video registratie van het concert terugkijken.

Zingen in de Zomer - www.zingenindezomer.nl/site/index.php/evenementen-archief/1230-43ste-keer-zang-op-hemelvaart - - groen.zingenindezomer.nl(185.107.225.171) - 19-09-2020 20:09:12 Europe/Amsterdam) -