Korte video impressie
Huizen Zingt voor Haïti brengt ruim 6.500 euro op

De speciale benefietavond ‘Huizen Zingt voor Haïti’, afgelopen zondag 7 februari, heeft maar liefst € 6.553 opgebracht.

Verschillende Huizer koren en zangroepen deden mee aan dit bijzondere concert in de Kruiskerk, waaronder Deo Juvante, koren Immanuël en Pniël, en gospelgroepen Jeedva & Anugerah en Crescendo. De van Nederland Zingt bekende Martin de Deugd speelde viool en Reinilda Zevenbergen op de harp, en het orgel werd bespeeld door Bert Moll. Spreker was de voor Huizen Zingt bekende Klaas de Boer, van Urk.

Klik door voor de audio opname van deze avond

Het  prachtige bedrag van de collecte is bestemd voor het werk van het Huizer echtpaar Jos en Maaike Joosse. Zij zijn al jarenlang actief in Haïti, Jos als waterbouwkundige en Maaike als verloskundige. De opbrengst wordt onder meer besteed aan hulp voor kinderen, waterdistributie en prefabwoningen. Maaike Joosse was persoonlijk aanwezig om het geldbedrag in ontvangst te nemen.

Zij vertelde: ,,Jos  herkende helemaal niets meer van de stad waar we vier jaar hebben gewoond. Ieder plekje in Port-au-Prince is bedekt met tenten. Vrijdagavond voelde hij nog een lichte aardschok.'' Jos Joosse is waterbouwkundige en helpt bij de waterdistributie en prefabwoningen. ,,Met onze vrienden daar is hij een actie gestart om prefabwoningen te bouwen.'' In samenwerking met de stichting Projecthulp Haïti.

Giften zijn welkom via 429101082, Projecthulp Haïti te Veendam, ovv 'Joosse water en onderdak'


Foto: Maike Joose bij de kinderen in Haïti

6FM Bron: Persbericht en nieuwsbericht in De Gooi- en Eemlander
Zingen in de Zomer - www.zingenindezomer.nl/site/index.php/audio-overige-evenementen/252-audioopname-bijzondere-huizen-zingt-voor-ha-in-kruiskerk - - groen.zingenindezomer.nl(185.107.225.171) - 18-09-2020 19:34:48 Europe/Amsterdam) -